Menu Close

2013-11-25

Kupiškio vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ vyko pirmasis tarptautinio vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ etapas – rungėsi rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikai.  Užėmėme pirmą vietą ir tuo labai džiaugiamės.

Renginio akimirkos »

Konkurso pirmo etapo organizatoriai yra Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Kupiškio rajono savivaldybės administracija, Savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyrius bei Kūno kultūros ir sporto centras. Šio konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą. Jame gali dalyvauti ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir bendrojo lavinimo mokyklų komandos, kurias sudaro po 5 mokinius, 1 mokytoją ir 1 visuomenės sveikatos priežiūros specialistą, dirbantį mokykloje (ar kitą medicininį išsilavinimą turintį asmenį). Komandos skirstomos į 5 grupes: ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikų; pradinių klasių; 5–6 klasių; 7–8 klasių ir 9–11 klasių mokinių.

Šiame etape dalyvavo keturios priešmokyklinukų komandos: iš vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ (komanda „Boružiukai“), iš „Obelėlės“ vaikų lopšelio-darželio, Kupiškio mokyklos „Varpelis“ ir Salamiesčio pagrindinės mokyklos (komanda „Saulės vaikai“).

Komandų užduotis vertino komisija, kurios pirmininkė – Kupiškio rajono savivaldybės mero patarėja Miglė Savukaitė, o nariai: Savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius; Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Valentina Mickienė ir Kupiškio r. švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Aušra Vapšienė. Kiti komisijos nariai – Kupiškio rajono savivaldybės gydytojas Rimgaudas Markelis, Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorė Laimutė Šližauskienė ir Panevėžio visuomenės sveikatos centro Kupiškio skyriaus vyresnioji specialistė Rima Apšegienė dalyvauti šiame etape negalėjo.

Buvo vertinami komandų prisistatymai (skanduotės, šūkiai, dainelės, eilėraščiai ir pan.), testo klausimai, praktinės užduotys ir pastabumo testai sveikos gyvensenos tematika, judrioji užduotis – estafetė, kapitonų testai, užduotis mokytojui ir sveikatos priežiūros specialistui.

Prireikė netgi papildomos užduoties, nes dvi komandos – darželių „Obelėlė“ ir „Saulutė“ – surinko vienodą balų skaičių. Taigi ir buvo paskelbtos dvi pirmosios vietos, o dar viena užduotis padėjo išsiaiškinti, kurie vaikai keliaus į antrąjį etapą. Šįkart laimė nusišypsojo šeimininkams – „Saulutės“ darželio „Boružiukams“. Tačiau be dovanų neliko ir trečiosios vietos laimėtojai – „Varpelio“ bei antrosios vietos nugalėtojai – Salamiesčio atstovai. Visi vaikai gavo diplomus bei organizatorių įsteigtas dovanėles.

Vaizdo filmukas „Sportinė rungtis“

Skip to content