Menu Close

2012-03-25

Akcija „Savaitė be patyčių“

Kovo 19-25 d. dalyvavome akcijoje „Savaitė be patyčių“. Ją organizavo ir vedė auklėtos Vitalija Vaitiekūnaitė ir Rima Simanavičienė. Vaikučiai piešė linksmus veidukus, daug šypsojosi vienas kitam, sakė gražius žodžius, sprendė problemas, kurios skaudina vaikus. Savo įspūdžius surašė, sudėjo į „Draugystės knygą“. „Zipio draugų“ programoje dalyvauja dvi grupės, todėl ir knygelės buvo tik dvi. „Ąžuoliukų“ ir „Drugelių“ grupių vaikučiai pasikeitė knygelėmis. Jas peržiūrės, aptars su pedagogėmis, tėveliais. Po to su knygelėmis susipažins kitų grupių vaikai, darželio bendruomenė.

 

Visą savaitę darželio vaikai žaidė žaidimus, skatinančius elgtis su draugais be patyčių ir smurto. Vyko emocinio atsipalaidavimo, išsidūkimo, džiaugsmo valandėlės. Žiūrėjome ir aptarėme filmukus iš senosios rusų animacijos.

Mus aplankė Kupiškio P. Matulionio progimnazijos trečios klasės mokiniai su mokytoja Odeta Grilauskiene ir socialine pedagoge Gražina Jurėniene. Mokiniai parodė spektakliuką, kur Pepė Ilgakojinė vis tyčiojosi iš savo bendraklasių (tampė už kasų, stumdėsi, juokėsi iš mokytojos ir t. t.). Mažieji labai greitai pastebėjo negražų Pepės elgesį. Ko nepastebėjo – paaiškino mokytoja. Socialinė pedagogė papasakojo, kokios patyčios būna ir kaip galėtume jų išvengti, kaip derėtų elgtis su bendraamžiais, suaugusiaisiais.

Savaitės akimirkos »

Skip to content