Menu Close

Balandžio 20-24 dienomis, minėdamos Nacionalinio sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo veiklos 30-metį, Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ administracija  ir Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Aira Šimėnienė pakvietė Kupiškio vaikų lopšelių-darželių „Obelėlė“ ir „Saulutė“  ir Kupiškio mokyklos „Varpelis“ ugdytinius ir mokytojus  dalyvauti renginyje „Geros sveikatos iššūkis“. Įstaigose vyko edukacinės valandėlės  apie sveiką mitybą ir gerus higienos įpročius, o Kupos upės slėnio parke – sportinė pramoga. Edukacinėse valandėlėse dalyvavo 115 vaikų ir 15 suaugusių asmenų, sportinėje programoje – 56 vaikai 16 suaugusių asmenų. Iš viso renginyje buvo 202 dalyviai.

Sportinė programa buvo milžinų tema. Joje vaikai turėjo atlikti įvairias užduotis: „Pamaitink  milžinus“, „Milžinų takas“, „Milžinų kalneliai, akmenukai“, „Milžino auskarų kėlimas ir milžinės žiedo sukimas“, „Milžinės sijono ir milžino šortų purtymas“, „Ėjimas su milžinų batais“, „Milžiniško lobio paieška“.  Vaikai šias užduotis  atliko linksmai ir kūrybingai.

Smagiai kalbantis apie sveiką gyvenseną ir linksmai  atliekant sportines užduotis, nuo mažens skatinamas ugdytinių domėjimasis sveikatos saugojimu ir stiprinimu. Už dalyvavimą renginyje ugdymo įstaigų grupėms įteiktos padėkos ir Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro dovanos.

Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Aira Šimėnienė

Skip to content