Menu Close

2015-09-14

2015 m. rugsėjo 14 d. vaikučiams ir auklėtojoms buvo puiki diena. Pavasarį pasėtos sėklytės užaugo į nuostabias daržoves, tik liko jas nukasti, surinkti. „Pelėdžiukų“ grupės vaikai ir auklėtoja Rasa tikrai nesitikėjo tokio puikaus bulvių derliaus. Juk vasaros būta labai karštos, o liepos mėnesį darželis iš viso nedirbo. Nukastas bulves vaikučiai nunešė sandėlininkei Violetai ir pasiprašė išvirti cepelinų, prikepti traškučių.

Fotoakimirkos »

 

„Šermukšniukų“ grupės mergaitės kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagoge Virginija  užsiaugino pupelių, kurias išaižė ir nunešė į virtuvę. Lauksime skanios sriubos.

Visos darželio grupės turėjo po lysvę. Buvo pasėta krapų, salotų, ridikėlių cukinijų, pasodinta pomidorų, svogūnų. Šios gėrybės buvo nuimtos anksčiau. Vaikai galėjo stebėti augalus, kurie auga greičiau ir kurie lėčiau, kurie „trokšta“ be vandens ir kuriems patinka karšta vasara. Darže dar liko moliūgai, jie noksta. Žiemoti liks rūgštynės, pavasarį iš jų virsime sriubą. Ir vėl viskas ratu. Vaikučiai ūgtels, sėsime į žemę sėklas, auginsime naują derlių. Džiaugsimės akimirkomis, kada ugdytinių akys spindės nuo naujų atradimų ir patirčių.

Valerija Kuprienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Skip to content