Menu Close

2013-09-12

Kūrybinių darbų pleneras po atviru dangumi „Rudens spalvos“

Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ bendruomenė organizavo atsisveikinimo su vasara ir kūrybinių darbų plenero po atviru dangumi (floristinių kilimų) „Rudens spalvos“ atidarymo šventę.

Plenero akimirkos »

 

Renginyje dalyvavo Kupiškio ikimokyklinių įstaigų ugdytiniai, pradinių klasių mokiniai, jų tėveliai ir mokytojai, taip pat – Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus specialistai.
Šio skyriaus vedėjas Rimantas Jocius vienas pirmųjų pasveikino susirinkusius, žavėjosi jų kūrybingumu, originalumu bei veiklumu, džiaugėsi puikiu oru.
Šventės organizatorės – „Obelėlės“ pedagogės – susirinkusius pakvietė kartu su dviem personažais, simbolizuojančiais gražiai sutariančius vasarą bei rudenį, pasižiūrėti mažųjų madų šou. Jo metu buvo galima paganyti akis į rudens gėrybėmis netikėčiausiais būdais papuoštus darželinukus, kurie drąsiai mėgavosi aplinkinių dėmesiu.
Savo paruoštas programėles su gamtos dovanomis, puikiai tikusiomis drabužiams pagyvinti, demonstravo ne tik „Obelėlės“, bet ir vaikų lopšelio-darželio „Varpelis“ vaikučiai.
„Obelėlės“ dainorėliai kartu su mokytojomis dovanojo dainą apie vasarą, o su ja – ir gerą nuotaiką.
Šventei baigiantis, buvo apdovanoti visų floristinių kilimų kūrėjai. Tuomet paaiškėjo, kad pačiu tautiškiausiu kilimu pripažintas Subačiaus vaikų lopšelio-darželio kūrinys, pačiu sportiškiausiu – Povilo Matulionio progimnazijos pradinių klasių kilimas, turtingiausiojo titulą pelnė daržovėmis gausus Kupos pradinės mokyklos kilimas, išradingiausiais pripažinti vaikų lopšelio-darželio „Varpelis“ kūrėjai, „Saulutės“ kurto kilimo autorės pripažintos pačiomis išmintingiausiomis, o šventės organizatoriai iš „Obelėlės“ miestą papuošė net dviem kompozicijomis. Viena jų nominuota kaip informatyviausia, kita – kaip linksmiausia.
Kilimų kūrėjos pelnė padėkos raštus ir dovanėles, o vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ vadovė Danguolė Koženiauskienė linkėjo visiems ir toliau puošti Lietuvą gerais darbais.

Skip to content